Et virvar av tråder

I dag laget jeg indianervev med en liten gjeng. De var ivrige og jobbet godt. Kunst & håndverk er et kjekt fag. Torsdag skal jeg lage indianervev med en annen gjeng. Nå tenker jeg litt på hva jeg skal lage framover. Dusk er i tankene og selvfølgelig litt påskepynt. Kylling i egg som kan åpnes og lukkes er jo en klassiker. Type oppgave som inneholder tegning, farging, klipping og en splittbinders. Lurer  også på om jeg skal lære dem å hekle. Da vil jeg i så fall begynne med fingerhekling og hekle remse med heklenål. Greit å lære prinsippet og måten å holde heklenåla på først. Korssting har jeg også tenkt på. Maling, tegning og/eller collage kan vi jo også holde på med. Nå skal jeg hjem og slappe av litt før jeg skal ut på kafé en tur. I skrivende stund sitter jeg på bussen.

Har du forslag til noe jeg kan lage med elevene?

2 kommentarer

mimmimor

22.03.2011 kl.17:09

hvilket klassetrinn har du? Fingerhekling er fint - hekler de remser i ulike farger, kan det limes på strie til flotte bilder. Ellers så pleide jeg å ha materialperioder. Ulike aktiviteter med garn, ulike aktiviteter med papir, veveteknikker, maleteknikker osv. På den måten blir de kjent med materialet og ulike måter å manipulere et materiale på. Nå som de har laget indianervev, er det kanskje morsomt å prøve veving på gren? Kanskje ikke de aller yngste. Og veving på eske med nabbiperler tredd innpå garnet er også morsomt for de minste.

dandilion

27.03.2011 kl.12:23

mimmimor: Jeg for det meste på 1. trinn men har noen timer med eldre elever også. Kunst og håndverk timene er i blandet klasse med elever fra 5. - 7. Noen kan være yngre også. Fant nylig ut at de har vevd en stund på vanlig vev. Så sånn sett passet jo indianerveven godt inn ;) Hvordan veve man på gren? Hva mener du med veving på eske? Jeg lurer på å gå for dusklaging til uka og så litt påsketing i kartong rett før påske. Kollegaen min som har kunst og håndverk på 1. trinn skal teste ut indianervev der.

Skriv en ny kommentar

hits