Hjemmelaget tomatsaus til kjøttdeig og pasta

I dag skal vi ha kjøttdeig og spaghetti med hjemmelaget tomatsaus til middag. Tomatsausen laget jeg mye av en gang tidligere og så frøs vi den i porsjoner for å kunne ta opp når vi ønsket det.

Her følger oppskriften på min hjemmelagete tomatsausen:

Ingredienser:

hakkede tomater på boks

gul løk

hvitløk

selleri

basilikum

salt

pepper

 

Fremgangsmåte:

Hakk hvitløk og gul løk og fres det i panna i litt olje. Skjær selleri i små biter og fres den sammen med hvitløk og løk. Når det begynner å bli bli mykt tar du alt av panna og i en bolle. Mos det med stavmikser. Bland i hakket tomat og mos alt sammen. Jeg virret litt fram og tilbake, men skulle bare tatt de hakkede tomatene rett oppi med det andre med en gang. Dette helles tilbake i gryta eller panna du bruker. På bildene har jeg brukt støpejernswoken min fordi jeg ønsket å lage mye og fryse ned. Ta oppi hakket basilikum og krydre med salt og pepper. Kok opp. Når sausen koker skrur du ned varmen på plata og lar den stå og småkoke. Dersom du ønsker en fyldigere smak kan du ta opp i fløte. Det kan du også vente med til du skal bruke den om du lager for å fryse ned.

Når jeg bruker sausen til kjøttdeig og pasta tar jeg i litt av pastavannet som inneholder buljong. Jeg pleier å koke pasta med buljong i vannet i stedet for salt..

Jeg har også brukt sausen til suppe en gang. Da kokte jeg kraft av skallet etter at vi hadde spist reker. Krafta og tomatsaus kokte jeg sammen og laget suppe av. Oppi suppa hadde vi litt reker. Her kan du lese om og se bilder  fra en annen gang jeg laget rekesuppe.

Hva skal du/dere ha til middag i dag?

 

3 kommentarer

Grete

09.11.2011 kl.18:33

Jeg har lagd Bacalao til middag i dag :))

dandilion

09.11.2011 kl.22:17

Grete: Hmm... Det tror jeg at jeg har smakt en gang hos mamma og pappa og synes å huske at det er noe jeg kan spise igjen :) Du vet, jeg er jo ikke så glad i fisk ;)

Grete

09.11.2011 kl.22:19

Bacalao spiste jeg første gang da jeg var liten og da likte jeg ikke fisk, men bacalao likte jeg :)) så bare prøv !

Skriv en ny kommentar

hits