Heklede blomster i sommerlige farger

Onsdag heklet jeg blomster til å bruke på kort. Garnet, en pakke med mini-nøster, kjøpte jeg tidligere i år på Kreaktiv på Kvadrat. Jeg falt for alle de flotte fargene og syntes det var kjekt med små nøster og så mange forskjellige farger. Tanken da jeg kjøpte dem var å hekle bokmerker, men bestemte meg for å prøve på å hekle blomster til å bruke som dekor på kort. Garnet passet bra til det. Jeg brukte ei heklenål som er 2.5. Jeg har sett heklede blomster med knapper på til salgs i butikker og tenkte jeg kunne prøve meg på å lage selv. De blå knappene er kjøpt på Notabene og de grønne og lilla på Panduro. Fikk dem alle på salg :) Nå må jeg finne en lur måte å feste knappene på uten at det vises og så kan jeg bruke dem på kort. Kanskje det blir et kort laget etter samme mal som babykortet jeg la ut bilder av tidligere i uka. Da trenger jeg tre blomster. Blomstene er heklet etter hjemmemekka oppskrift. Jeg skrev den ned slik at jeg kunne hekle flere like. Du finner oppskriften her.

Du finner meg på Facebook.

#hekle #heklet #hekling #hekledilla #hekledeblomster

10 kommentarer

kortoghobby

17.08.2012 kl.19:37

Så fine, og for en smart idè.... Kanskje jeg følger det eksempelet når jeg bare får tid...

strikkogtov

17.08.2012 kl.21:32

De var kjempefine. Veldig god idé.

Minminivilla

18.08.2012 kl.00:03

Kjør opp til Gjestal og kjøp garn heller ;))))) Fest med lim vel, eller bruk en liten perle som stopper. Dvs sy opp i knapphull, tre på en perle, sy ned gjennom knapphullet og trekk tråden fast - dvs blomsten får støvbærere ;)))))))

Christine

18.08.2012 kl.01:09

Disse var jo super søte :)

dandilion

19.08.2012 kl.18:23

kortoghobby: Takk! Det gikk raskt å hekle dem. Jeg skrev ned underveis hva jeg gjorde, så disse kan jeg legge ut oppskrift på. Jeg har brukt dem på et kort. Jeg skal ta bilder av kortet og legge ut.

dandilion

19.08.2012 kl.18:23

strikkogtov: Takk! Det gikk raskt å lage dem også. Jeg har brukt dem på et kort. Skal ta bilder av kortet og legge ut.

dandilion

19.08.2012 kl.18:31

Minminivilla: Her vært der, men det ble ikke noe garn på meg. Vi stod tre jenter (kvinner?) der og lurte på hva akrylgarn kan brukes til... Vi fikk tips fra ei som lyttet til samtalen :) Takk for tips! Jeg festet knappene og en liten papirbit bak med limpistol. Papirbiten bak gjorde det lett å feste dem på kartong da jeg brukte dem på et kort.

dandilion

19.08.2012 kl.18:32

Christine: Takk! Det gikk raskt å hekle dem også :)

Minminivilla

19.08.2012 kl.23:32

hm akrylgarn???? Jeg bruker akrylgarn mest som effektgarn, eller sjal! Ellers kjøper jeg bomullgard, lin eller ull. Fant forresten et nydelig silkegarn i Nepal og angrer at jeg ikke kjøpte alt som fantes i butikken ;) Ha en fin uke!

dandilion

21.08.2012 kl.21:46

Minminivilla: Jeg bruker mest ull og bomull. Har funnet ut at toving i maskin er kjekt, så da går det mye i ull :) Det er en stund siden jeg sist brukte bomullgarn, jeg kommer faktisk ikke på når. Jeg kjøpte merinoull i Brussel som er blitt brukt på babytepper og som brukes på bestemorruter. Må nok jobbe litt på med de rutene snart om det skal bli et teppe av det. Skulle helst hatt det ferdig om ikke så altfor lenge :) Ha en fin uke! :)

Skriv en ny kommentar

hits