Varmende gaver med rett og vrang

I høst lærte jeg å strikke rett og vrang. Det første jeg prøvde meg på var en kjøkkenklut. Ikke helt vellykket, men hullet kan fint skjules og jeg var i grunn fornøyd. Det neste var tøfler. Og det ble to par lommteøfler som venner fikk i julegave. Hun fikk med bølgekant og han fikk uten kant. Jeg har begynt på et nytt par, så får jeg se hvordan det går med det. Foreløpig har jeg vel så vidt begynt på den ene tøffelen. På bildene nedenunder kan du se tøflene jeg ga bort. Husker jeg ikke helt feil så strikket jeg på det mørkegrå paret i løpet av turen til Kina. Det ble ikke så mye strikking i løpet av turen, men litt ble det. Det stod stille med tøflene en stund, men ferdig ble jeg og fikk sendt dem avgårde før jul. Oppskriften på tøflene finner du hos ihkdesign. Bølgekanten jeg har brukt finner du oppskrift på her.Har du strikket slike tøfler? Har du tips til noe jeg kan strikke?

 

Du finner meg på Facebook.

#strikke #strikket #strikkedelommetøfler #lommetøfler

16 kommentarer

frodith

11.01.2013 kl.20:37

Jeg har aldri strikket tøfler, men har strikket massevis av VESKER og LUER, som jeg ga bort på julekalender her i desember :-) 24 kalendergaver. Så mitt tips er vel VESKER og LUER ;-)

ewymarie

11.01.2013 kl.20:49

De har varmet godt på bena mange ganger allerede : ) TUSEN TAKK : )

dandilion

11.01.2013 kl.21:01

frodith: Så gøy! Takk for tips! Vesker kan jeg strikke fram og tilbake. Luer virker vanskelig, Er det det? Jeg vet ikke hvordan man går inn og ut. Husker ikke ordene for det en gang :D Forstår du hva jeg mener? :)

dandilion

11.01.2013 kl.21:04

ewymarie: Så bra! Kjekt å høre :) Godt med noe varmt på føttene når det er kaldt. Her har kulden kommet tilbake.

wendysinfamilie

11.01.2013 kl.21:06

Desverre strikke er jeg dårlig til :) Kjekke tøffler å ha med seg :)

frodith

11.01.2013 kl.21:07

Legge ut og felle av heter det :-) Er ikke vanskelig, men må læres visuelt, jeg klarer ikke forklare det her. Men lue trenger du heller ikke felle av i mine øyne. strikke vrangbord, og så sktrikker man bare rett oppover, og feller av øverst, det kan du? Hvis du strikker litt lang lue, så blir den da litt sånn at den sagger. Veldig moderne ;-)

Fru Stussli

11.01.2013 kl.21:23

Så fine! Jeg la akkurat ut tøfler som jeg strikket i går og i dag. De er veldig lette å lage. Er bare strikket med glattstrikk og riller :-)

Ha en fin helg!

11.01.2013 kl.23:52

Synes det høres ut som at du lærte det fort. Jeg tør ikke tenke på hvordan de to - tre første tingene jeg strikket ble seende ut, uff, men så var jeg ikke så gammel da jeg lærte å strikke heller da, og jeg lærte jo å strikke rett først, naturlig nok, men jeg lærte rett OG vrang straks etter.

Det som er så gøy er at det finnes så UTROLIG mange garntyper!!! En av mine svigerinner driver en butikk hvor hun selger garn, og masse annet innenfor håndarbeid. Det finnes jo garn som nærmest ser ut som strimler som blir brukt til å veve gulvtepper!!! Denne type garn har hun strikket et par svarte puffer, til å sitte på altså, å det synes jeg er så gøy! Vesker har hun også strikket av samme garntype. Det som er bra er jo at det går så veldig fort fordi garnet er så tykt, og det brukes enormt tykke pinner. Så finnes jo de nydeligste og lekreste tynne og fine garntypene som hun har strikket sånne fingervotter hvor halve fingrene stikker ut. Jeg vet ikke helt om du forstår hva jeg mener, men jeg kan liksom ikke få forklart det på noen annen måte. Det kunne jo kanskje være noe for lille frøkna i huset å bruke når vinteren slipper taket? Det er jo selvfølgelig mulig å strikke dem som hele fingervotter også. Leggvarmere er jo topp når frøkna utpå vårparten skal ut med kjole på, men trenger litt ekstra varme på leggene.......Vel, du som er så flink til å lage ting har muligens allerede laget slike ting, så forslagene mine er sikkert litt kjedelige, men, men.......Ha en fin natt, nå må jeg snart få komme meg i seng : )

12.01.2013 kl.03:20

Hei på deg - det er ikke jeg som er anonym denne gang, hilsen Minivillaen!

dandilion

13.01.2013 kl.22:46

wendysinfamilie: Jepp, det er det :) Jeg begynte å øve meg på å strikke igjen for et par år siden. Det ble noen sitteunderlag. Tovet dem og kamuflerte feil. genialt når en vil øve opp strikkeferdigheter :D

dandilion

13.01.2013 kl.22:49

frodith: Aha! Det var det, ja. takk! :) Feller av uten at den er tett? Jeg kan avslutte noe jeg strikker på. Kanskje den slags lue var noe å prøve på? Høres stilig ut :) Kan be mamma vise meg når vi skal på hyttetur i løpet av våren. Liker godt å hjelp lett tilgjengelig :) Det var hun som lærte meg å strikke vrangt. Hun kan mye, mammaen min :)

dandilion

13.01.2013 kl.22:49

Bente og Lars O: Takk! Likte godt musene dine :) Ønsker deg ei fin uke! :)

frodith

13.01.2013 kl.22:53

Ja, den luen jeg tenker på som sagger, kan bare strikkes rett opp, og egentlig trekke en tråd gjennom alle maskene,med en nål...og snurp sammen :-) lykke til.. du trenger ikke avslutte engang, felle... bare tar tråden gjennom :-)

dandilion

13.01.2013 kl.23:01

Anonym: Her var det mange gode forslag. Har tenkt på at leggvarmere kunne være noe, både til meg og frøkna. Matchende pulsvarmere kunne jo vært kjekt også :) Takk for mange gode forslag! :)

dandilion

13.01.2013 kl.23:02

Anonym: Da får jeg fortsette å være nysgjerrig om da ikke anonym kommer innom og forteller det :)

dandilion

14.01.2013 kl.00:06

frodith: Ah! Tror jeg forstå hva du mener :) Jeg har strikket luer på quick knit på liknende måte :)

Skriv en ny kommentar

hits