Oppskrift på heklet blomst

Disse blomstene heklet jeg for å bruke på kort. Jeg noterte ned underveis mens jeg heklet på den første blomsten slik at jeg kunne hekle flere like. Notatboka på i-phone er praktisk til sånn. Nedenfor finner du oppskriften på de heklede blomstene.

 

lm =luftmaske kmj = kjedemaske st = stav dst = dobbel stav

  • 1. rad: 6 lm som du fester i en ring med 1 kjm i første lm.
  • 2. rad: 3 lm, 1 st, 1 dst, 1 st, 1 kjm rundt ring x 5

 

Jeg brukte tynt garn og heklenål 2.5. Blomsten blir større når du bruker tykkere garn og større heklenål. De heklede blomstene ble dekorert med knapper som jeg limte på ved hjelp av limpistol. Bak på blomsten limte jeg på 1 kvcm kartong slik at det skulle være enkelt å feste blomstene når jeg brukte dem på kortet. Inspirasjonen til å hekle blomster til kort selv kom over meg da jeg så at liknende heklede blomster koster ca 30 kr for en pakke med tre blomster i. Blomstene kan også brukes på dekor på f. eks tøfler, vesker og lykter.

 Dersom du prøver ut oppskriften så link til meg og gi meg gjerne en tilbakemelding.

Jeg driver fortsatt å rydder og tar også dette innlegget tilbake. Vi får snart besøk og skal ha familieselskap for å feire bursdager. Det blir mange gode kaker og jeg har ikke laget noen av dem :o Mannen og frøkna laget kake i går og noen av gjestene har med seg. Heldig, jeg :) Ønsker deg en fin lørdagsettermiddag og kveld! :)

 

#hekle #heklet #hekleblomst #hekletblomst #oppskrift #kort

Du finner meg på Facebook.

 

4 kommentarer

frodith

17.08.2013 kl.20:40

Jeg SKAL lære meg å hekle blomster ogs!! Jeg skal!! Men må være tålmodig nok til å sette meg ned med det, å lære meg :-) Ha en fin kveld, jeg er akkurat kommet fra Sverige-tur :-) KLem

inneuteferdig

17.08.2013 kl.20:58

Hekling er for videre kommere. Kos deg med de du. Jeg nyter synet.:)

dandilion

17.08.2013 kl.21:55

frodith: Hørtes gøy ut :) Vi har hatt familieselskap og fullt hus. Kjekt! :) Du kan hekle uten oppskrift og så skriver du ned. Da har du oppskrift til de neste :) Eller bare hekle uten å skrive ned. Gjort det også, jeg. Heklede blomster er fine til dekor :) Ha en fin kveld du også! Jeg har funnet frem babyteppet jeg hekler på :)

dandilion

17.08.2013 kl.21:58

inneuteferdig: Takk! :) Har fått tips om symaskin. Må kanskje ut på handel :D Eller sende mannen som er i permisjon ig har god tid ;) Så ssnt det ikke er malevær, da har han litt å gjøre :)

Skriv en ny kommentar

hits