Venter på varme

Inne spirer og gror det og vekstene tar mer og mer plass. Noen har det gått bedre med en andre. Ringblomstene jeg sådde bør jeg nok så på en annen måte et annet år om jeg skal så inne igjen. De aller fleste spirte, men mange ser ikke så bra ut etter omplanting. Noen av dem er inne etter omplanting og noen ute. Jeg skal så flere direkte i blomsterkassene hvor jeg skal ha dem. En hvit fiberduk kan gjerne hjelpe dem til å komme i gang litt raskere. Jeg tenkte å gi de kassene fri fra grønnsaker i år og grave ringblomstene inn i jorda til høsten som grønngjødsling. Det står som tips bak på posen. Av de store doroteablomstene jeg sådde har jeg kun én plante igjen. Sånn ellers har jeg sådd tomater, agurker, buskbønner, dvergbrekkbønner og erteblomster. Fortsatt er det en del frø som ikke spirer. De kommer nok om litt. Tomatplantene derimot er klar for neste omplanting. Jeg har noen fiberpotter som står med jord i ute i drivhusskapet. Der lurer jeg på å forså blomkarse for å se hvordan det går å så og ha dem der. Kjekt å se at det spirer og gror. Nå håper jeg på mer varme ute både på dagtid og nattestid slik at plantene kan flytte ut i drivhusskapet. Har du sådd noe?

#hage #hagenmin #kjøkkenhage

9 kommentarer

margarites

01.05.2016 kl.00:00

Her har du litt av hvert å huske på å vanne. Jeg glemmer nesten potteplantene inne, selv om jeg prøver å huske å gi dem vann en fast dag i uken. Det blir som regel søndag...men det kan også bli lenger ut i uken. De skriker nesten om vann inni mellom :-) Du har fin plass til alle plantene dine ute når det bare blir litt varmere i været :-)

dandilion

29.05.2016 kl.13:33

margarites: Det har ikke blitt noe av alle frøene jeg har sådd inne, men tomatplanter ble det en del av. Har noe til inne som snart må plantes ut og har også litt i drivhusskapet. Kanskje jeg bør sette ut potteplantene i sommer? Jeg har en lei tendens til å glemme å vanne dem i sommerhalvåret. Mer opptatt av hagen da :)

ingrid

01.05.2016 kl.08:04

Jeg har også sådd mye i år, og det er kjmpegøy å se det spire! Men kjenner jeg gleder meg til nettene blir frostfrie, så vinduskarmene blir mindre overfylt :P

dandilion

29.05.2016 kl.13:34

ingrid: Nå er mye plantet, men har også noe igjen å plante. Det er kjekt å følge med når det spirer og gror både inne og ute :)

akbhandy

01.05.2016 kl.18:22

Det gror jaggu godt hos deg. :-) Har ikke sådd noe selv, men ungene i barnehagen har sådd froskjellig. De har fått prøve å så eplesteiner, sitronsteiner, paprikafrø, tomatskiver, melonsteiner, basillikum, oregano og plukksalat. De gleder seg stort til det begynner å spire. :-)

dandilion

29.05.2016 kl.13:35

akbhandy: Spennende! Det har vel spirt nå. Hvordan går det med vekstene nå?
Litt har det blitt uten tvil, men det meste har jeg faktisk flyttet ut. Det var løker.

Så har jeg fått litt av svigermor, og det må ventes litt til med før jeg kan sette de ut. Det er for kaldt enda dessverre.

Gøy er det uansett.:)

dandilion

29.05.2016 kl.13:36

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Nå er det herlige dager i hagen :)
Det ble varmt og flott, og nå er det meste i full blomst. Hjalp godt med litt gjødsel på alt sammen.:)

Skriv en ny kommentar

hits