Jord og planter må til

Etter at muren var ferdig og steinene lagt var det tid for beplantning. Vi valgte å gå for lavendel og sitrontimian. Jeg er spent på om sitrontimianen får stå i fred for sneglene. Det er mulig den må over i krukker. Tanken med å velge disse plantene var å gi denne delen av hagen middelhavsstemning. Det er også bakgrunnen for valg av stein. Jeg har latt meg sjarmere av middelhavshagene på reiser gjennom flere år. Hvor grønt og frodig det er på små gårdsplasser helt uten gress. Der er det mye inspirasjon å hente for en gressallergiker.I fjor plantet vi kulelønna og typer skjærsmin. Aroniahekken plantet vi for halvannet år siden. Den er blitt klippet to ganger og skal i år få vokse uten klipping. I to av krukkene har jeg plantet to små lønnetrær som jeg en gang fant som "ugress" i hagen og lot stå i et bed for å vokse seg større. I to krukker har jeg to lerketrær som ser visne ut. Siden det fortsatt er liv i dem har de fått flytte ned igjen hit. De var grønne da de ble flyttet bort for ikke å stå i veien. Jeg tror det ble litt for varmt og tørt for dem der de stor. I sommer har jeg tenkt å prøve meg på litt snekring og  lage et par benker å ha her av en tram som mannen har skrudd fra hverandre. Ramma som var på trammen brukes nå til lagring av ved. Du kan se bilde av trammen her og der ser du også hvordan denne delen av hagen så ut tidligere i vår.

#hage #hagenmin #hageutengress #steinlegging #veksterihagen

8 kommentarer

lisarorvik

29.05.2016 kl.13:39

Så utrolig fint :) (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

dandilion

29.05.2016 kl.13:49

lisarorvik: Takk! :)

Huset på landet

29.05.2016 kl.14:30

Så fint det ble! Det ble både stilig og delikat.

Og det blir veldig "rent" og pent med belegningsstein.

Line

dandilion

29.05.2016 kl.22:16

Huset på landet: Takk! :) Det passer bra til huset vårt som er nytt og i funkis-stil.Den delen av hagen er mot en nabohage som ikke blir noe særlig tatt vare på, så det kommer både snegler og ugress derfra. Greit med noe som ugresset så lett ikke setter seg i :) Etter at noen høye trør ble fjernet på naboeeiendommen har det begynt å dukke opp spennende vekster som jeg luker rundt og klipper på. Både busker, stauder og trær. Vindel tror jeg også jeg har sett. Og så er det en rosebusk der. Jeg kan se deler av stein som viser hvor grensa mellom bed og plen har gått og vil se om jeg ikke kan få ryddet litt der. Spennende å følge med på det som dukker opp :)

Aud Aasland Winterstø

29.05.2016 kl.17:16

Så fint det ble, Siri! Litt av en jobb dere har gjordt på kort tid!

dandilion

29.05.2016 kl.22:18

Aud Aasland Winterstø: Takk! :) Det er Ålgård mur og stein som har gjort mesteparten av arbeidet. Vi har bestemt hvordan vi vil ha det, ryddet, klargjort og stått for beplantning. Det er de samme som har lagt stein på resten av eiendommen også.
Det er mye jobb for å komme i mål, men det er så utrolig kjekt. Alle blir inspirert av forskjellig, og dette begynner å bli bra.

Du kan prøve med kaffegrut i bedene. Det hjelper i alle fall mot sneglene, men plukkes må de.:)

hilde høgsnes

10.07.2016 kl.18:30

Så kjempekoselig ut dette! :)

Skriv en ny kommentar

hits