Nytt til hagen

I påskehelga har vi vært hos mine foreldre. Før vi dro hjem i går fikk jeg med meg hjem noen tuer av røde valmuer til hagen. Siden de kommer fra en hage der det er snegler så skal de plantes i ei krukke og stå i karantene. Når jeg ser at de er sneglefrie skal de plantes ut i den delen av hagen der vi har minst snegler og best kontroll. Hagen foran huset er omringet av murer og vei, så vi har mer kontroll der enn i andre deler av hagen. Jeg håper de vil trives i hagen vår. Jeg synes de er så flotte. Jeg har noen valmuer fra før. I fjor kjøpte jeg blå valmuesøster og er spent på hvordan den blir i år. Den gule valmuesøsteren jeg har trives ikke noe særlig, så den vurderer jeg å flytte på. Du ser kanskje den lille spiren til høyre i posen? En liten rot av liljekonvall ble også med. Den skal også få stå i karantene før den plantes sammen med de andre jeg har. Jeg er bevisst på å ikke plante den i samme bed som jeg har ramsløk siden de lett kan forveksles.

Nå skal jeg ut i finværet for å plante valmuene, liljekonvallen og potte om tomatplantene mine.

10 kommentarer

Hekleri og Ra

17.04.2017 kl.10:40

Det er utrolig koselig å følge med på hagen din ;-) Er veldig spent på om valmuene det går bra med de :-) Men det tror jeg :-)

Ha en flott dag!

dandilion

17.04.2017 kl.20:20

Hekleri og Ra: Takk! :) Det blir spennende å se,men om det ikke går bra, så er det flere der de kom fra :) Jeg satser på at det går bra med minst én av de jeg plantet og så kan den spre seg :) Ønsker deg en flott kveld! :)

kreativemeeg

17.04.2017 kl.10:57

Så koselig :) blir sikkert veldig bra :)

dandilion

17.04.2017 kl.20:21

kreativemeeg: Takk! :) Mange av staudene i hagen har vi fått :)

Vanja

17.04.2017 kl.11:09

Hei. Bestandig kjekt med noe nytt i Hagen. Svigermor har den blå. Jeg ønsker avlegger. Så det kommer nok. Det er sol og ute jobbing i Hagen. Masse klipping, frø og løk som har blitt plantet nå. Nyter ute livet:-)

dandilion

17.04.2017 kl.20:37

Vanja: Deilig å være i gang med hagelivet :) Kjekt når man kan få avleggere. Og så har hagen kommet så langt at jeg kan gi bort avleggere selv også :)

margarites

17.04.2017 kl.12:15

Valmuer er så flotte! For meg er det barndomsminner fra ferier i Danmark. Kornåkre, valmuer og blå himmel - noe av det fineste som finnes. Håper du ikke får for mange snegler, for de ødelegger all lyst til å være i hagen for meg.

dandilion

17.04.2017 kl.20:39

margarites: De er nydelige! Så nå håper jeg at de vil trives hos meg :) Jeg har allerede plukket noen snegler. Irk! Liker dem ikke. Der hvor vi har mest snegler er tanken å går for planter som sneglene ikke liker. Jeg har nå gravd opp en skjærsmin vi har plantet i fjor og skal grave opp én til, kanskje to. Sneglene spiste de nye spirene etter hvert som de kom. Tror det er best å ha dem i krukker til de er store nok til å klare seg. Er usikker på om de har klart seg, men vil prøve å redde dem.

frodith

17.04.2017 kl.14:48

Det blir spennende, når det begynner å spire og gro i hagen din igjen :-)

dandilion

17.04.2017 kl.20:41

frodith: Det har allerede blitt litt grønt og det er mye som blomstrer. Det er kjekt å rusle i hagen og følge med på det som skjer :) I morgen er det tilbake på jobb. Elevene kommer også. Mine barn har fri på grunn av planleggingsdag på skolen. Skal dere ha planleggingsdag i morgen?

Skriv en ny kommentar

hits